Najave

 
 

Vijesti

Objavljeno Četvrtak, 28 Travanj 2016 11:06

Obavijest nastavnicima i studentima

Od ponedjeljka, 2. svibnja 2016. sva nastava koja se održavala u Lori održavat će se u amfiteatrima u novoj zgradi.

Nastava počinje od 8:00 sati.

Amfiteatri koji će biti u upotrebi su A0.3, A1.2 i A1.3. Do njih se najbrže dolazi kroz južni ulaz u zgradu (ulaz PMF-a).

 

Novi raspored je objavljen na stranicama Fakulteta.

Objavljeno Srijeda, 27 Travanj 2016 17:17

Bruxellesu dobro predočena hrvatska maritimna baština

 

luka mudronja bruxeles 1 1e44b

 

Jučer je u europskom parlamentu održana konferencija o hrvatskoj maritimnoj baštini s ciljem prezentacije našeg povijesnog blaga europskoj javnosti i nalaženja potpore i partnera iz europskih fondova u programima razvoja ovog projekta.

Naš Luka Mudronja je izlagao o betinskoj gajeti i brodogradnji.

Više o svemu možete pročitati ovdje.

Opširnije...
Objavljeno Srijeda, 27 Travanj 2016 14:00

Dekanica Fakulteta za pomorstvo i promet Sveučilišta u Ljubljani održala predavanje pod nazivom „Uloga luka u održivom razvoju – studija slučaja Luke Koper“

1

U sklopu projekta „Pomorski menadžment za 21. stoljeće“ na Pomorskom fakultetu u Splitu, 26. travnja  2016., održano je predavanje pod nazivom „Uloga luka u održivom razvoju – studija slučaja Luke Koper“. Navedeno predavanje održala je prof.dr. Elen Twrdy, dekanica Fakulteta za pomorstvo i promet Sveučilišta u Ljubljani i dopredsjednica Nadzornog odbora Luke Koper.

Opširnije...
Objavljeno Srijeda, 27 Travanj 2016 08:13

Tvrtke Spectec i Socius d.o.o. donirale softverski paket AMOS Business Suite Pomorskom fakultetu u Splitu

spectec socius white cb2016 85fb3

Upravljanje suvremenim brodovima i odobalnim pomorskim objektima postaje sve složenije i zahtjevnije. Stoga je njihovo održavanje, planiranje i upravljanje nemoguće bez pomoći najnovijih softverskih rješenja.

 

Jedno od takvih najboljih rješenja na tržištu i neophodan alat suvremenog pomorca je AMOS BS (Asset Management Operating System - Business Suite), razvijen od strane tvrtke SpecTec , koji je u svom 30-godišnjem postojanju postao neizostavni standard u pomorskom sektoru. AMOS BS podržava kontrolu provođenja i dokumentiranja planiranog i prediktivnog održavanja, upravljanja rezervnim dijelovima, upravljanja kvalitetom i sigunošću, praćenje brodova i odobalnih jedinica, upravljanje kadrovskim sustavom kao i satelitski transfer podataka brod-ured te je danas u uporabi u mnogim renomiranim brodarskim tvrtkama.

Opširnije...
Objavljeno Utorak, 26 Travanj 2016 09:36

Održano predavanje pod nazivom „Integrirani sustav nadzora sigurnosti plovidbe i zaštite morskog okoliša u RH“

1 43481

 

Pomorski fakultet Sveučilišta u Splitu je 22. travnja 2016. organizirao predavanje pod nazivom „Integrirani sustav nadzora sigurnosti plovidbe i zaštite morskog okoliša u RH“. Gost predavač kapetan Joško Nikolić, predstavnik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture te suradnik Pomorskog fakulteta, prisutnima je predstavio europski sustav satelitskog nadzora otkrivanja naftnih mrlji „Clean Sea Net“ , obzirom da je RH ulaskom u Europsku uniju postala punopravna članica te ima pravo na korištenja ovog sustava.

Opširnije...
Objavljeno Utorak, 26 Travanj 2016 09:14

Plovidbena praksa - školski brod Kraljica mora

IMG 4355 ed878

 

Studenti druge godine studija pomorske nautike u travnju su sudjelovali na plovidbenoj praksi koja je bila organizirana na školskom jedrenjaku Kraljica mora. Tijekom trodnevne plovidbe studenti su ispunjavali obaveze na brodu, od organizacije svakodnevnog života do planiranja i izvršavanja plovidbe.

Opširnije...
Objavljeno Srijeda, 20 Travanj 2016 15:39

ODGODA VJEŽBI IZ JEDRENJA, PN IV, ZA 23.04.2016.

Obavještavaju se studenti II. godine preddiplomskog studija PN da se vježbe iz JEDRENJA, zakazane 23.04.2016., odgađaju zbog lošeg vremena.

Novi termin vježbi je 28.05.2016. Raspored grupa i satnica za navedeni termin ostaje nepromjenjen.

 

Izv. prof. dr. sc. Pero Vidan

 

Objavljeno Srijeda, 20 Travanj 2016 11:00

Predavanje Brod na valovima kolege Luke Mudronje

20160419 172526 9969c

U sklopu Festivala znanosti 19. travnja u 17 sati u knjižnici Marko Marulić održano je predavanje kolege Luke Mudronje.

Opširnije...
Objavljeno Srijeda, 20 Travanj 2016 10:38

Poziv nastavnicima i studentima na predavanje „Uloga luka u održivom razvoju – studija slučaja luke Koper“

Pozivamo sve nastavnike i studente Pomorskog fakulteta u Splitu na predavanje pod nazivom „Uloga luka u održivom razvoju – studija slučaja Luke Koper“, koje će održati prof.dr. Elen Twrdy, dekanica Fakulteta za pomorstvo i promet Sveučilišta u Ljubljani i dopredsjednica Nadzornog odbora Luke Koper.

Opširnije...
Objavljeno Srijeda, 20 Travanj 2016 10:32

Poziv nastavnicima i studentima na predavanje „Integrirani sustav nadzora sigurnosti plovidbe i zaštite morskog okoliša u RH“

Pozivamo sve nastavnike i studente Pomorskog fakulteta u Splitu na predavanje pod nazivom „Integrirani sustav nadzora sigurnosti plovidbe i zaštite morskog okoliša u RH“, koje će održati kapetan Joško Nikolić, predstavnik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture te suradnik Pomorskog fakulteta.

Opširnije...
Prikazi sve

KALENDAR