Najave

 
 

Vijesti

Objavljeno Srijeda, 24 Veljača 2021 08:48

Online humanitarna aukcija umjetničkih djela „Sveučilište u Splitu i splitski umjetnici zajedno za Banovinu“ za studente iz potresom pogođenog područja

Sveučilište u Splitu organizira online humanitarnu aukciju umjetničkih djela pod nazivom "Sveučilište u Splitu i splitski umjetnici zajedno za Banovinu" čiji je prihod namijenjen studentima i studenticama Sveučilišta u Splitu koji dolaze iz potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije.

 

Više detalja o aukciji i link za registraciju/sudjelovanje možete pronaći na stranicama Sveučilišta.

Objavljeno Petak, 19 Veljača 2021 12:46

Izvješće povjerenstva za prikupljanje prijava za izbor Dekana

Temeljem članaka 28. i 29. Statuta Pomorskog fakulteta u Splitu, Fakultetsko vijeće je na 37. sjednici održanoj 19. siječnja 2021. godine donijelo Odluku o pokretanju postupka za izbor dekana za naredno trogodišnje mandatno razdoblje.

U privitku se nalazi izvješće Povjerenstva te prijava, životopis i program kandidata, prof. dr. sc. Pere Vidana.

 

Objavljeno Ponedjeljak, 15 Veljača 2021 17:00

Otvoren V. krug dodjele državnih STEM stipendija

Obavještavaju se studenti da je 15. veljače 2021. objavljena rang-lista studenata (V. krug) koji su ostvarili pravo na državnu STEM stipendiju za akademsku godinu 2020./2021.

 

Studenti koji su ostvarili pravo na državnu STEM stipendiju obavijest će dobiti na adresu elektroničke pošte. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Opširnije...
Objavljeno Ponedjeljak, 15 Veljača 2021 16:33

Rezultati intervjua i testiranja (Natječaj - referent za fin. rač.)

Rezultati natječaja su u dokumentu u privitku.

Na navedeni natječaj, po provedenom postupku, izabrana je Andrea Boban.

 

Objavljeno Ponedjeljak, 15 Veljača 2021 10:26

Rezultati pisanog testiranja Natječaja za radno mjesto računovodstveni referent

Rezultati testiranja se nalaze u tablici u privitku. Pravo pristupa razgovoru imaju svi pristupnici koji su ostvarili 5 i više bodova.

Attachments:
Download this file (PFST testiranje veljaca 2021.pdf)PFST testiranje veljaca 2021.pdf[ ]385 Kb
Objavljeno Utorak, 09 Veljača 2021 09:00

Pomorski fakultet objavljuje Poziv na testiranje

Sukladno odluci Dekana o raspisivanju javnog natječaja i natječaju objavljenom dana 27. siječnja 2021. u službenom glasilu „Narodne novine" broj 7/2021, na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na internet stranicama Pomorskog fakulteta u Splitu te u dnevnom listu "24 sata", objavljuje se POZIV NA TESTIRANJE.

 

Više detalja pronađite u privitku.

Objavljeno Nedjelja, 07 Veljača 2021 12:38

Umro je Ante Mrvica, dobri duh splitske luke i našeg Fakulteta

ante-mrvica 2082d Jutros nas je napustio Ante Mrvica, dugogodišnji koordinator Jadrolinije za plovno područje Splita i Dalmacije i sveučilišni profesor. Mrvica je slovio kao dobri duh trajektne luke, bio je omiljen, kako među putnicima i otočanima, tako i među  studentima i kolegama s našeg Fakulteta.

 

Rođen je na Žirju 1952. godine, gdje je završio osnovnu školu. Srednju pomorsku školu završio je u Šibeniku, nakon čega se zaposlio kao mornar.

 

Svoj 18. rođendan dočekao je na Atlantiku, na brodu Slobodne plovidbe iz Šibenika. Godine 1983. u londonskoj luci Britanska kraljevska mornarica zadržala je brod pod ciparskom zastavom na kojem je plovio zbog nesporazuma oko pristojbe. Brod je zaustavljen sudskom odlukom pa su se s njega iskrcali svi osim Mrvice i još četvorice hrvatskih pomoraca. Priču o Hrvatu koji je uspješno pregovarao sa britanskim admiralom prenijeli su mnogi svjetski mediji, a u Hrvatskoj je o njoj izvještavao Jadran Marinković s Radio Splita.

 

Tri godine kasnije vraća se u Split i upisuje prvu generaciju splitskog Pomorskog fakulteta. Za vrijeme studija strojarstva, a zatim i nautike upoznao je buduću suprugu Ljiljanu. Završetkom studija, u travnju 1990. godine zaposlio se u Jadroliniji. Nekoliko je godina radio kao inspektor flote na srednjem i južnom Jadranu, a nakon toga postaje koordinator plovnog područja Split – Dubrovnik. Na tom se poslu zadržao cijela dva desetljeća, do kraja kolovoza 2017.  godine, kada odlazi u mirovinu. Svojim je zalaganjem, znanjem i prepoznatljivim javljanjima za Dnevnik HRT-a stekao naslove tata-mata za trajekte, dobri duh splitske luke i dobri duh Jadrolinije.

 

2014. godine stekao je zvanje doktora znanosti iz područja tehnologije putničkog prijevoza pomorskog i riječnog prometa. Doktorsku disertaciju obranio je na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Od 2015. godine predavao je na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Splitu te na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Zadru.

Objavljeno Petak, 05 Veljača 2021 15:00

Natječaj za dodjelu stipendije Sveučilišta u Splitu za 2020./2021.

Sveučilište u Splitu raspisuje Natječaj za dodjelu 135 stipendija studentima Sveučilišta za akademsku godinu 2020./2021.

 

Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2021. godine. Prijave na natječaj podnose se od dana objave Natječaja do zaključno 19. veljače 2021. godine - osobno ili preporučenom poštom, na adresu Sveučilišta.

 

Više informacija o Natječaju te dokumentaciju potrebnu za prijavu možete pronaći na stranicama Sveučilišta.

Objavljeno Ponedjeljak, 01 Veljača 2021 09:00

Otvoren IV. krug dodjele državnih STEM stipendija

Obavještavaju se studenti da je 1. veljače 2021. objavljena rang-lista studenata (IV. krug) koji su ostvarili pravo na državnu STEM stipendiju za akademsku godinu 2020./2021.

 

Studenti koji su ostvarili pravo na državnu STEM stipendiju obavijest će dobiti na adresu elektroničke pošte. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Opširnije...
Objavljeno Srijeda, 27 Siječanj 2021 08:00

Sveučilište u Splitu - Pomorski fakultet raspisuje NATJEČAJ

Detalji natječaja su u dokumentu u privitku.

Attachments:
Download this file (PFST natječaj - siječanj 2021-2.pdf)PFST natječaj - siječanj 2021-2.pdf[ ]626 Kb
Prikazi sve

KALENDAR