Najave

Baza je doć' plivajući, Dina Levačić i PFST!

 

Čast nam je objaviti da je Pomorski fakultet i ove godine bio dio divnog, nadahnjujućeg i nadasve hvalevrijednog pothvata "Baza je doć' plivajući".

 

Na sam poziv, dekan Fakulteta izv. prof. dr. sc. Pero Vidan je bez puno razmišljanja prihvatio, te podržao poziv za sudjelovanje kao pratnja s brodom "Popaj" daljinskoj plivačici Dini Levačić (23 god.). To je bio njen drugi pokušaj preplivavanja dionice Vis-Split, duge 54 km.

 

Važno je istaknuti da je cijeli projekt humanitarnog karaktera, a to je ovog puta za napuštene životinje, koje čekaju svoje udomljavanje, kao što je i ona pružila svom psu Diksiju, kojem je ovu dionicu i posvetila.

 

Držimo se one izreke: "Što nas ne ubije, samo nas ojača", zato Dina glavu gore i u svakom svom novom pokušaju smo uz tebe, tvoji vjerni obožavatelji PFST-a❤️.

 

Želimo ti svu sreću u Japanu!

 

 

Javila nam se i Dina:

 

Dragi moji,

 

Znam da se mnogi pitate što je sa mnom, kako sam. Morala sam prospavati noć, koja nije bila nimalo laka za mene i moj tim. Sati i sati rada, treninga, organizacije i ne stignete do cilja. Kako se čovjek tada ikako može osjećati osim razočarano. Znam da se život sastoji od uspona i padova. Uspone prema vrhu lako primamo, možda njihovu pravu vrijednost ponekad i ne znamo, ali porazi bole. Ovo je moj drugi neuspjeli pokusaj na istom terenu, time je bol veća. Sve smo napravili da uspijem dotaknuti splitsku rivu. Prelipo druženje sa Višanima dan prije, gromoglasna podrška mještana na startu u 3 ujutro i krenuli smo u duboku crnu noć. Sve je išlo po planu, moji vjerni čuvari ekipa Pomorskog fakulteta i Hrvatske gorske službe spašavanja su bile uz mene, more mirno. Čuti sirenu velikog Petra Hektorovića, koji svira vama u čast, može izazvati samo ponos, vjerovatno blizak onom kad svira himna vama u čast. Ruke su radile svoje, htjele su i mogle su ići dalje, ali stezanje u grlu i otežano disanje nisu dali dalje, iako sam svakih pola sata ispirala usta vodom, da mi more ne ošteti sluznicu. Neću lagati, nisam puno dvojila, nastaviti ili pretrpiti još jedan poraz. Zdravlje mi je na prvom mjestu. To je najveće bogatstvo koje imamo, koje se ne mjeri ni težinom ni brojevima. Ne želim ništa riskirati, jer me u životu još dosta toga čeka. Obrazovanje mi je uvijek bilo na prvom mjestu, a plivanje je moja ljubav, koja će to i ostati. Razočarana sam što sam vas možda iznevjerila, ali sam sigurna da ćete me shvatiti što nisam uspjela odgovoriti na sve vaše poruke podrške koje mi posebno u ovim trenucima mnogo znače. Znam, moram dalje i krenut ću dalje, ali ipak malo teže nego do sada.

 

Voli Vas Vaša Dina