Najave

Održana promocija magistara inženjera i sveučilišnih prvostupnika Pomorskog fakulteta

Dana 8. lipnja 2021. održana je svečana promocija magistara inženjera i sveučilišnih prvostupnika Pomorskog fakulteta na otvorenom vanjskom dijelu ispred Zgrade tri fakulteta. Promovirana su 102 magistra inženjera i 178 sveučilišnih prvostupnika.

 

Promociji je nazočio prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, a promotori na ovoj svečanosti bili su dekan Pomorskog fakulteta prof. dr. sc. Pero Vidan, prodekani izv. prof. dr. sc. Ivan Peronja, doc. dr. sc. Zdeslav Jurić i prof. dr. sc. Gorana Jelić Mrčelić i te voditelj studija doc. dr. sc. Petar Matić. Svečanost su uveličali i gosti: prof. dr. sc Marko Erceg, dekan KTF-a, prof. dr. sc. Stipan Janković, pročelnik sveučilišnog odjela Zdravstvenih studija i izv. prof. dr. sc. Damir Piplica, pročelnik sveučilišnog odjela za Forenzične znanosti.

 

Tom je prilikom dekan poslao poruku dojučerašnjim ali i svim sadašnjim studentima te svim pomorcima: "Ove diplome su posebna nagrada ne samo za učenje, rad, istraživanje, već i nagrada za hrabrost jer vi ste posebna generacija. Vi ste generacija koja se zajedno s cijelim Sveučilištem borila s izazovima, po prvi put isprobala virtualno učenje, virtualni ispit, učila iz ekrana i računala, a ne samo neposredno s katedri u učionicama. Generacija ste koja se morala prilagoditi novim okolnostima. Generacija ste koja je svojedočila promjenama običaja. Neka vam to bude na čast. (...) Znanje je neprocjenjivo i najbolja investicija, ono je snaga i vrijednost vašeg rada."

 

Okupljenima se obratio i rektor čestitavši promoventima i njihovim obiteljima na velikom uspjehu: stjecanju diplome. Istaknuo kako će zasigurno mnogi od njih ploviti morima i ostvariti karijeru vezanu uz pomorstvo. No također im je poručio da činom uručenja diplome nije prestalo učenje te ih je pozvao da upišu i poslijediplomski studij na Pomorskom fakultetu u Splitu. "Učit ćete kroz cijeli život, obrazujte se i dalje jer znanje je moć. Sa svojom diplomom već ste bogati i otvorit će vam se brojna vrata:" kazao je rektor Ljutić istaknuvši da temelj, kojeg im je splitsko sveučilište tj. Pomorski fakultet dalo, itekako vrijedi u životu.

 

Gost na promociji bio je pjevač Saša Lozar.

 

Događaj je popratila i Slobodna Dalmacija, o čemu možete pročitati na ovom linku.