Najave

Humanitarna akcija "Trčimo za obrok više"

Zajednica "Marijini obroci" (organizator) i Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije (suorganizator) te Trijatlon klub Split, turistička zajednica grada Splita te SKAC-st. i ove godine organiziraju humanitarnu utrku za Marijine obroke pod nazivom "Trčimo za obrok više" koja će se održatina Splitskoj rivi u nedjelju 26. svibnja 2019. godine od 17 do 21 sat.

 

Trka će biti podijeljena u tri kategorije:

  1. utrka za manju djecu,
  2. rekreativci i
  3. profesionalci.

 

Nakon utrke bit će projekcija dokumentarnog filma "Generacija nade" koji govori o djelovanju plodovima rada Marijinih obroka (trajanje 30 min.). Poslije projekcije slijedi zabavni program u kojem će nastupati klape i bendovi zabavne glazbe te klaunovi.

 

Marijini obroci su globalni pokret koji u siromačnim zemljama osigurava djeci obrok u školi i na taj način privlači djecu u škole. Ovaj projekt hrani više od 1 425 000 djece različitih vjerskih pripadnosti. Hrana se kupuje od lokalnog stanovništva i na taj način jača gospodarstvo u tim siromašnim zemljama. "Marijini obroci Hrvatska" hrane više od 11 tisuća djece, u 15 škola. Više o marijinim obrocima možete pronaći na stranici www.marysmeals.hr