Najave

Objavljena rang lista za dodjelu državne STEM stipendije

Obavještavaju se studenti da je 10. studenoga 2021. objavljena rang-lista studenata koji su ostvarili pravo na državnu STEM stipendiju za akademsku godinu 2021./2022.

 

Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/ te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi.

 

Studenti koji su na rang-listi u kvoti za određeno područje i godinu studija, bit će obaviješteni elektroničkom poštom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi provjeriti u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/.


Za prihvaćanje državne STEM stipendije potrebno je u mrežnoj aplikaciji do srijede, 17. studenoga 2021. godine, do 13:00 sati, označi Izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, zatim prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati isključivo IBAN žiroračuna koji glasi na ime i prezime dobitnice/dobitnika STEM stipendije.


Studenti čiji su računi pod ovrhom trebaju u FINA-i otvoriti zaštićeni račun koji će prijaviti svojoj matičnoj banci. Banka kontaktira FINA-u i provjerava uplatitelja. Studenti prilikom otvaranja zaštićenog računa trebaju prijaviti OIB Ministarstva financija: 18683136487.

 

Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja Ugovora.

 

Ako u navedenome roku student/ica ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju.
Ako student/ica odbija državnu STEM stipendiju, potrebno je u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/ označiti Odbijam stipendiju.

 

Prigovori moraju sadržavati ime i prezime podnositeljice/podnositelja, adresu, OIB, kontakt broj telefona te predmet prigovora i opis/sadržaj istoga s navedenim datumom podnošenja prigovora i potpisom.

 

Sve informacije vezane za stipendije možete redovito pratiti na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnim stranicama projekta: http://stem.mzo.hr/ te službenoj Facebook stranici Državne STEM stipendije u svrhu daljnjih saznanja o ovogodišnjoj dodjeli stipendija.

 

Za sve ostale informacije možete se obratiti u sobu 211 ili Ministarstvu znanosti i obrazovanja putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .