Najave

O Fakultetu

about facultyVisokoškolsko obrazovanje pomoraca u Splitu počelo je osnivanjem Više pomorske škole u Splitu 1959. godine.

Pomorstvo po svojoj definiciji podrazumijeva znanje i vještine vezane za more. Od mora se može živjeti ako se s njim zna gospodariti. Nastavnici Pomorskog fakulteta u Splitu posjeduju znanje i iskustvo u edukaciji generacija studenata koji su odlučili pronaći zanimanje vezano za more i pomorstvo. Ponosni smo na generacije pomoraca i pomorskih stručnjaka koji su sa stečenim znanjem uspjeli u pomorskim zanimanjima.

 

Nastavu izvode naši nastavnici koji imaju visoka znanstveno- nastavna zvanja te najviša časnička zvanja trgovačke mornarice. Nastava se izvodi u prostorima Fakulteta te na nautičkom i brodostrojarskom simulatoru, GMDSS simulatoru i elektrotehničkom laboratoriju. Praktični dio nastave izvodi se na školskom i istraživačkom brodu "Naše more", školskom brodu "Kraljica mora" te brodovima Jadrolinije. Stručna praksa izvodi se u radionicama "Brodosplita", a plovidbena praksa u plovidbi sa studentima.

 

Obrazovanje je usklađeno zahtjevima STCW konvencije i Pravilnika o zvanjima i svjedodžbama o osposobljenosti pomoraca na brodovima trgovačke mornarice Republike Hrvatske.

 

Pomorski fakultet je suradna ustanova poslijediplomskoga doktorskog studija "Pomorstvo" koji je organiziran  i izvodi se pri Pomorskom fakultetu u Rijeci.

 

Surađujemo s mnogim fakultetima Republike Hrvatske i Europe kao i s mnogim pomorskim tvrtkama i tvrtkama koje se bave djelatnostima vezanim uz more.

 

Pomorski fakultet u Splitu osnivač je znanstvenostručnog časopisa "Transactions on Maritime Science" - ToMS i Međunarodne konferencije o pomorskoj znanosti (International Maritime Science Conference - IMSC).

 

 


Dekan
Izv. prof. dr. sc. Nikola Račić