Najave

GSS – Global Storage Systems

GSS (Global Storage Systems) je podatkovna usluga Srca. Dostupna je korisnicima (studentima i zaposlenicima) u sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Usluga omogućava slijedeće:

  1. Udaljeno pohranjivanje datoteka - pohranjenim podacima možete pristupati s bilo koje lokacije putem web-preglednika ili uporabom standardnog WebDAV sučelja.
  2. Organiziranje i pretraživanje datoteka - pohranjene datoteke moguće je organizirati u hijerarhijskoj strukturi direktorija, opisati dodatnim oznakama te ih potom pretraživati prema imenima, sadržaju ili dodanim oznakama.
  3. Dijeljenje sadržaja s drugim korisnicima - datoteke i pretince s datotekama moguće je dijeliti s pojedinim korisnicima ili grupama korisnika.

 

Usluga GSS trenutno se nalazi u "pilot" fazi i koristi beta inačicu programske podrške. Tijekom tog perioda moguće su promjene u tehničkim aspektima (programska podrška) te promjene u pravima i pravilima uporabe usluge. O eventualnim promjenama bit ćete pravovremeno obaviješteni na ovim web-stranicama.

 

Autentikacija korisnika izvedena je uporabom identiteta u sustavu AAI@EduHr. Trenutno je pristup usluzi omogućen samo korisnicima koji su u AAI@EduHr sustavu navedeni sa statusom djelatnika ili studenta, te svim članovima virtualnih organizacija koje su prijavljene za korištenje usluge.

Ograničenja podatkovnog prostora:

  1. 10 GB za studente,
  2. 50 GB za djelatnike,
  3. 100 GB za dijeljeni prostor namijenjen članovima pojedine virtualne organizacije.

Uvjeti prihvatljivog korištenja usluge GSS regulirani su pravilnikom.

 

GSS video upute

Više o usluzi potražite na: http://www.srce.hr/gss/.