Najave

Ploviti se mora, a s MareMathics-om ćemo lakše

MareMahtics je dvogodišnji projekt Erasmus+ programa koji provodi Pomorski fakultet uz partnere iz Gdyniae (Poljska), Tallinna (Estonija) i Rige (Latvija), te hrvatskog partnera Tonija Miluna.

 

Premostivši sve pandemijske prepreke i poštujući sve poznate mjere, na Pomorskom fakultetu se ovog tjedna okupilo 45 studenata i 15 profesora pomorskih studija iz četiri europske zemlje kako bi proveli skupa pet dana na aktivnostima učenja i poučavanja matematike, s primjenom u pomorstvu.

 

Naime, profesori matematike već drugu godinu rade na projektu koji će rezultirati inovativnim i zanimljivim lekcijama matematike, u obliku videa, potpomognuti aplikacijama i obogaćeni razumljivim primjerima. Kroz pet dana posvećenih učenju, studenti su imali priliku vidjeti pripremljene materijale praćene predavanjima i vježbama koje su za njih pripremili njihovi profesori. Konačni cilj događanja međutim nije ocjenjivanje studenata i njihovog znanja, nego uspješnosti profesora u svojoj nakani da proizvedu bolje alate za učenje. Studenti ocjenjuju svako predavanje, a temeljem njihovih ocjena, profesori će saznati koliko su dobro obavili svoj zadatak, te jesu li potrebne izmjene materijala u njihovom konačnom obliku.

 

Naravno, tjedan je uz mjere opreza rezerviran i za druženje ovih mladih ljudi, a sve u organizaciji splitske podružnice ESN-a (Erasmus Student Network) koji se za strane studente pobrinuo u vannastavnim aktivnostima picigina na splitskim Bačvicama.