Pretraga
enJezik
Pristupačnost

Održana svečana promocija sveučilišnih prvostupnika inženjera i magistara inženjera Pomorskog fakulteta

Održana svečana promocija sveučilišnih prvostupnika inženjera i magistara inženjera Pomorskog fakulteta

Svečana promocija magistara inženjera i sveučilišnih prvostupnika inženjera Pomorskog fakulteta održana je u četvrtak, 23. svibnja, u velikom amfiteatru Zgrade tri fakulteta. Tom prigodom promovirano je 138 studenata prijediplomskog sveučilišnog studija i 57 koji su završili diplomske sveučilišne studije. Promotori na ovoj svečanosti bili su dekan Pomorskog fakulteta prof. dr. sc. Pero Vidan i prodekani izv. prof. dr. sc. Nikola Mandić, prof. dr. sc. Merica Slišković i doc. dr. sc. Marko Katalinić.

Dekan Vidan je u svom govoru bivšim studentima poručio kako je u današnje vrijeme izazov raditi u pomorskoj struci, vremena se mijenjaju, a upravo u pomorstvu je jako veliki utjecaj tehnologije i inteligentnih sustava - Stoga primitak diplome zasigurno nije kraj vašeg učenja i usavršavanja u struci, no mladi ljudi vole raditi u dinamičnim sustavima, što rad na brodu svakako podrazumijeva - istaknuo je dekan Pero Vidan. Posebno se i zahvalio obiteljima promovenata, čija je podrška na putu do njihove diplome bila neprocjenjiva.

U ime Sveučilišta u Splitu i rektora prof. dr. sc. Dragana Ljutića, čestitke je uputio i prorektor za infrastrukturu prof. dr. sc. Nikša Jajac, poželjevši svim promoventima sreću kako u daljnjem školovanju i/ili budućim poslovima. Poručio im je kako će im njihov Fakultet uvijek biti "sidro" te im poželio da kroz njega uvijek ostanu povezani, ma kolika ih mora dijelila.

Stranice Sveučilišta u Splitu donose vijest o svečanosti, a promociju je već tradicionalno popratio i Dalmatinski portal koji je objavio i svoju galeriju fotografija.

Naša galerija fotografija sa promocije će biti dostupna uskoro.

Ciljevi
Vezane vijesti