Pretraga
enJezik
Pristupačnost

Održana svečana promocija sveučilišnih prvostupnika inženjera i magistara inženjera Pomorskog fakulteta

Održana svečana promocija sveučilišnih prvostupnika inženjera i magistara inženjera Pomorskog fakulteta

Svečana promocija ukupno 215 magistara inženjera i sveučilišnih prvostupnika inženjera Pomorskog fakulteta u Splitu održana je u četvrtak, 18. svibnja u velikom amfiteatru Zgrade tri fakulteta. Promotori na ovoj svečanosti bili su dekan Pomorskog fakulteta prof. dr. sc. Pero Vidan te prodekani doc. dr. sc. Zaloa Sanchez Varela, prof. dr. sc. Merica Slišković, doc. dr. sc. Marko Katalinić i izv. prof. dr. sc. Nikola Mandić.

Promoventima je u ime Sveučilišta čestitao prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan, prorektor za studente, nastavu i poslovanje, istaknuvši kako ovim svečanim činom uručenja diploma i službeno postaju članovi svjetske akademske zajednice.

"Ovo je jedan od najsvečanijih trenutaka u vašem životu jer predstavlja krunu vašeg intelektualnog sazrijevanja i profesionalnog formiranja. Također je riječ i o jednom od najradosnijih trenutaka u akademskoj zajednici jer je upravo promocija studenata razlog zašto Pomorski fakultet postoji, odnosno obrazuje mlade ljude za svijet pomorstva već više od 60 godina – kazao je prorektor Koceić-Bilan, posebno pozdravivši obitelji i prijatelje promovenata, koji su također zaslužni za njihov uspjeh, svojom potporom i pomoći za vrijeme studiranja. Istaknuo je kako Sveučilište u Splitu baštini iznimnu tradiciju i ugled te kako je Pomorski fakultet u tom kontekstu jedan od neprepoznatljivijih ambasadora Sveučilišta, o čemu svjedoče brojni pomorci, brojni kapetani koji „navigaju“ u najvećim svjetskim kompanijama. Pozvao je diplomante da nastave s obrazovanjem, da se usavršavaju, ali i da mijenjaju svijet oko sebi i promoviraju sve one istinske vrijednosti koje su stekli na Fakultetu i Sveučilištu."

Dekan Vidan je u svom pozdravnom govoru naglasio kako je zadovoljstvo vidjeti ovoliko diplomanata jer upravo su oni najveće bogatstvo Fakulteta i jamci kvalitete studijskih programa.

"I nakon diplome, nastavite u svom životu težiti višim ciljevima, nastavite raditi na sebi, na svojim stavovima i znanju. Sanjajte o još boljem obrazovanju, boljem poslu i svemu onome što vas inspirira. I kada sutra bude birali poslodavce, birajte srcem onoga tko će stati iza vas – kazao je dekan Vidan, istaknuvši kako su diplome Pomorskog fakulteta priznate diljem Europske unije i svijeta, u tom kontekstu posebno istaknuvši reakreditaciju japanskog Ministarstva mora koju je Fakultet uspješno prošao. Poručio je nekadašnjim studentima kako ih u budućim poslovima u pomorstvu očekuje puno izazova, primjerice prelazak na zelene tehnologije, autonomne brodove, no i u tim okolnostima znanja koja su stekli na Fakultetu bit će im od velike pomoći."

Na promociji su uručene nagrade za najbolje studente:

- na diplomskim studijima: Pomorska nautika Vice Milin, Brodostrojarstvo Ante Čobanov, Pomorske elektrotehničke i informatičke tehnologije Ivan Domjanović, Pomorski menadžment Iva Borković,

- na preddiplomskim studijima: Brodostrojarstvo Milan Jelinčić, Pomorske tehnologije jahta i marina Tea Bobanac, Pomorski menadžment Mirta Čović

Stranice Sveučilišta u Splitu donose vijest o svečanosti, a promociju su popratili i mediji: Slobodna Dalmacija te Dalmatinski portal koji je objavio i svoju galeriju fotografija.

Naša galerija fotografija sa promocije će biti dostupna uskoro.

Ciljevi
Vezane vijesti