Pretraga
enJezik
Pristupačnost

Umro je profesor Ivica Kuzmanić

Umro je profesor Ivica Kuzmanić

mr.sc. IVICA KUZMANIĆ
Profesor visoke škole u trajnom zvanju
(1953. – 2023.)

Umjesto posljednjeg pozdrava …

Listen to the hummingbird
Whose wings you cannot see
Listen to the hummingbird
Don't listen to me.

Listen to the butterfly
Whose days but number three
Listen to the butterfly
Don't listen to me.

Listen to the mind of God
Which doesn't need to be
Listen to the mind of God
Don't listen to me.

(Leonard Cohen)

Puno je riječi i riječi sve ne bi stale za opisati našeg profesora, mr. Ivicu Kuzmanića, profesora visoke škole u trajnom zvanju. Kad ovakvi trenuci dođu, kad naviru sjećanja, riječi su teške, suhoparne, malene…, a naš Ivica je bio velik. Bio je najstariji među nama, podučavao Elektrotehnici većinu profesora koji su završili naš Fakultet. Generacije su prošle njegova predavanja i svaki bivši student će opisati našeg Ivicu kao „legendu“. Legenda koja, na žalost, više nije među nama.

Za njim su ostale riječi hvale, generacije bivših studenata Fakulteta i velika djela. Ivica je bio jedan od utemeljitelja časopisa ToMS i godinama njegov glavni urednik. Napisao je više udžbenika i priručnika te veći broj znanstvenih djela objavljenih u znanstvenim publikacijama.

Briga za studente i predan rad napunile su njegov radni staž i postao je najdugovječniji profa na Pomorskom fakultetu. Zbog izrazite pedantnosti, obnašao je dužnost prodekana za nastavu. Dobro srce i briga za kolegicama i kolegama bio je razlog što je bio dugogodišnji predstavnik sindikata u kolektivu.

"Uvijek pošteno, uvijek zajedno, uvijek za Fakultet" bio je njegov moto. Moto s kojim je dao izrazit doprinos.

Nikad te nećemo zaboraviti. Napustio si nas iznenada, nismo ni stigli napraviti oproštajnu feštu za mirovinu. Neka te dragi Bog čuva na onome svijetu, znamo da ćeš i ti od gore pogledati na nas.

Tvoje zahvalne kolegice, kolege, studentice i studenti Pomorskog fakulteta

Komemoracija za profesora Ivicu Kuzmanića održat će se u četvrtak, 23. ožujka 2023. godine u 13:00 sati u amfiteatru A0.3.

Vezane vijesti